Во допир со природните убавини...
Дојранско Езеро
alt
НАЈМАЛОТО И НАЈТОПЛОТО ЕЗЕРО
од трите котлински езера во Македонија е Дојранското Езеро,
со максимална длабочина од 10 метри.
Повеќе...
 
Смоларски и Колешински водопади
alt
СМОЛАРСКИОТ И КОЛЕШИНСКИОТ ВОДОПАД

се наоѓаат на северните падини на планината Беласица и претставуваат задолжително место
за посета во Струмичко.
Повеќе...
 
Кожуф
alt
НА НАДМОРСКА ВИСОЧИНА
од околу 2.000 метри,
со терени како од сказните, на Кожуф
се создава еден од најелитните ски-центри
во Југоисточна Европа.
Повеќе...
 
Негорски Бањи
alt
ЕКСКЛУЗИВНОСТА НА НЕГОРСКИТЕ БАЊИ

се состои во лековитоста на минералната вода,
со која бањата се разви во модерен
здравствен и туристички центар.
Повеќе...
 
Плачковица
alt
ПЛАНИНАТА ПЛАЧКОВИЦА
обилува со прекрасни пејзажи, пештери, шуми, ливади и животински свет, што ја прави одличен избор за љубителите на планинскиот и ловниот туризам.
Повеќе...